Kedves Túrázók!

Ti is szeretnétek a szabadtéren mozizni, miközben a popcorn illata száll a levegőben, enyhe nyári szellő fújdogál és minden gond távolinak tűnik?

Ha a válaszotok IGEN volt, akkor látogassatok el Tatabányára, ahol a Vértes Agórája szervezésében idén nyáron három alkalommal is átélhetitek a kertmozik egyedi élményét.

Nyáresti vetítések I. – Tudsz titkot tartani?

Időpont: 2021. július 22. csütörtök 20:30

Can You Keep a Secret?

amerikai vígjáték, magyar felirattal | 95 perc | 2019

16 éven aluliak számára nem ajánlott
Az elsőként – és új helyszínen – vetített film egy kicsit kilóg a sorból. Habkönnyű történet egy fiatal lányról, aki keresi a helyét az életben. A zuhanó repülőn, halálfélelmében úrrá lesz rajta a tisztánlátás és a kínos őszinteség. Mindezt rázúdítja utastársára, akiről csak később derül ki, hogy ő a leendő főnöke…—A vetítés a Csónakázó-tónál lesz, ahova székeket nem helyezünk ki. A kényelmesebb elhelyezkedés érdekében ajánljuk, hogy készüljenek plédekkel, párnákkal.
Ha az időjárás a kitűzött időpontban mostoha lenne, a program az Agorában lesz.

Nyáresti vetítések II. – Amíg a lagzi el nem választ

Időpont: 2021. augusztus 6. péntek 20:30

Hasta que la boda nos separe

spanyol film | 110 perc | 2020

16 éven aluliak számára nem ajánlott
A szerelmi háromszögekből alakuló – sokszor abszurd – szituációk az életben kínosak, fájdalmasak, s a szürreális elemeket sem nélkülözik. A mozivásznon azonban roppant viccesek. Nincs ez másként a legújabb spanyol vígjátékban sem, amelyben a csalfa fél lebukástól való félelme az oltár felé űzi őt. Az abszurd következményt az eredményezi, hogy a harmadik fél éppen egy esküvőszervező, aki rúzsfolt helyett egy névjegykártyát hagy hátra.—A vetítés az Agora épületén kívül, a falra történik. A kényelmesebb elhelyezkedés érdekében, kérjük, aki teheti, hozzon magával párnát!
Ha az időjárás a kitűzött időpontban mostoha lenne, a vetítés az Agorában lesz.

Nyáresti vetítések III. – Élősködők

Időpont: 2021. augusztus 13. péntek 20:30

Parasite
dél-koreai társadalmi film | 112 perc | 2019

16 éven aluliak számára nem ajánlott

A hat jelölésből négy Oscar-díjat, s számos más, szakmai elismerést elnyerő dél-koreai film – ahogyan a kritikusok fogalmaznak – egy jellegzetesen koreai motívumokból felépített, mégis globálisan működő társadalomkritika. A műfaji átfedésekkel – drámától a thrillerig – létrehozott alkotás középpontjában a gazdasági polarizációból eredő éles társadalmi ellentétek szerepelnek. Cselekményét egy mélyszegénységben élő család – a boldogulásukat szolgáló, sok esetben kíméletlen – mesterkedései alkotják. Erős – érett ízlésnek való – történet, amely nem ér véget az utolsó kockával.—A vetítés az Agora épületén kívül, a falra történik. A kényelmesebb elhelyezkedés érdekében, kérjük, aki teheti, hozzon magával párnát!
Ha az időjárás a kitűzött időpontban mostoha lenne, a vetítés az Agorában lesz.

Nyáresti vetítések IV. – Titkok és igazságok

Időpont: 2021. augusztus 27. péntek 20:30

Chamboultout

francia film, magyar felirattal | 100 perc | 2019

16 éven aluliak számára nem ajánlott
A sorozat végén egy életigenlő és igazán szórakoztató francia vígjátékot vetítünk, amelyet egy, a való életben is megtörtént eset ihletett. Frédéric és környezete – egy baleset következtében – gyökeresen megváltozott életét mutatja be, amelyet felesége, Béatrice regényben örökít meg.
A leginkább terápiás céllal írt könyvet aztán kezükbe veszik az érintettek – egy tengerparti nyaraláson –, s ezzel kezdetét veszi a mulatságos szituációk sora.