Karva-Lábatlan

 

Futóverseny és Kerékpártúra

Futóverseny és Kerékpártúra

A Gerenday Arborétum ad otthont az évről-évre népszerűbb Karva-Lábatlan maratoni futóverseny és kerékpáros túra ünnepi eredményhirdetésének.

Karva a Duna szlovákiai oldalán, Lábatlan vele szemben a magyar oldalon fekvő testvértelepülések.

A versenyzők – egyedülálló módon – a Lábatlanon 2013-ban átadott révátkelő hajóival jutnak a szlovákiai Karván lévő rajthelyre, ahonnan a királyváros, Esztergom érintésével a Duna-parton teszik meg a verseny távját és jutnak vissza Lábatlanra.

A résztvevők a sportolást követően közös ebéden és színes programokon vehetnek részt, melyeken lehetőség nyílik a találkozásra, illetve új kapcsolatok teremtésére is.

 

Térkép

Gerenday Arborétum

Cím: Dunamente Ökocentrum Lábatlan, Rákóczi út 170. 2541
Nyitvatartás: hétfő, kedd: ZÁRVA, szerda – péntek: 14:00 – 18:00, szombat – vasárnap: 10:00 – 18:00
Ár: felnőtt: 1.100 Ft, gyermek: 900 Ft (4 – 14 éves kor között)

 

Túraútvonal leírása

Családilag vagy egyénileg, csoporttal vagy osztálytársakkal kóstolj bele a túravezetők világába! Ezzel a programmal minden jelentkezőt bevezetünk a túravezetés rejtelmeibe, ahol megismerheti az elsősegélynyújtás alapismereteit, elsajátíthatja a terep- és térképtan alapfortélyait, a természetvédelem alappilléreit, és találkozhat az alap túrafelszereléssel rövid előadásunkon, majd gyakorlati „vizsga” keretében térképet, iránytűt, valamint egy elektromos chipet (helyzetjelzőt) adunk a kezébe, és indulhat a kihívás! A feladat: megtalálni az összes ellenőrző pontot a térkép segítségével! A helyszínt a gyönyörű, ősfás, 2 hektáros Gerenday kert adja, ahol a mini túrátok során akár mókusainkkal, és rengeteg madarunkkal is szembe találkozhattok!

Változó nehézségű pályák, valódi kihívás, és végül sikerélmény! Várjuk egyéni és csoportos vendégeinket Magyarországon is egyedülálló programunkra! A program garantáltan 100%-an biztonságos, hiszen a terep maximálisan körbekerített, és további figyelőpontokkal rendelkezik.

Kapcsolt szolgáltatások

DUNAMENTE ÖKOCENTRUM