Neszmély

 

Hilltop Panoráma

Hilltop Panoráma

Magyarország leghosszabb dunai panorámája páratlan szépséget nyújt a Melegeshegy tetejéről. A kilátás magában foglalja a már 2000 éve a rómaiak által művelt szőlőterületeket, 14 km-es dunai látképet, Dunába hajló naplementét, kilátást a határon túli területekre.

Térkép

Hilltop Panoráma

Cím: Neszmély, Hilltop, Melegeshegy
Nyitvatartás: folyamatosan
Ár: ingyenes

 

Túraútvonal leírása

Neszmélyt, a hajdani történelmi borvidéket már a rómaiak is dicsérték. A falu fölé emelkedő Melegeshegy szőlőiből készült nedűt a rajnai borokhoz szokták hasonlítani. Tudjuk, hogy egy időben a klosterneuburgi barátok csak neszmélyi bort ittak. Hosszabb kihagyás után a neszmélyi bor ma reneszánszát éli.

A kedvelt Duna menti kerékpáros-útvonal vagy lovastúra Neszmélyen a borkóstolással és gasztronómiai kalandokkal is ötvözhető. A Melegeshegy tetején a Hilltop Borhotel teraszáról háromszáz hektárnyi neszmélyi szőlőültetvényre látni és vagy harminc kilométer széles panoráma nyílik a Duna lapályára. Neszmély főútján nem kell sokáig keresni a Hajóskanzenhez vezető utat: ezüst színű hajócsavar mutatja, merre kell menni. A Szent Ilona-öbölben gőzhajók sorakoznak, köztük a 2010-ben felújított Neszmély lapátkerekes gőzhajó, mely szállást is kínál: a hajó orrában és far részében négyágyas matrózkabinokat rendeztek be. 

Kapcsolt szolgáltatások

Hajóskanzen

Hilltop Borbirtok és Étterem

Rétespajta és Apartmanház