Kedves Túrázók!

Ha július, akkor mindenki igyekszik a kellemesen langyos, nyári estéket a szabadban tölteni. És ha mindeközben valami igazán szuper programon is részt vehet, az csak hab a tortán.

Mostani bejegyzésünkben a Tatai Szabadtéri Színpad nyári ajánlatát gyűjtöttük össze, csemegézzetek belőle kedvetekre.

NEOTON KONCERT

Ismét Tatán a Neoton Família sztárjai!

Idén is megrendezésre kerül a Neoton Família koncertje a Hotel Gottwald Szabadtéri Színpadán!

Időpont: 2021. július 16. péntek
Kapunyitás: 19 óra

Jegyek elővételben kaphatóak a Tourinform irodában (Tata, Bercsényi u. 1.), 4000 Ft/db áron, a helyszínen a koncert napján pedig 5000 Ft/db.

Gördülő Opera a Szabadtéri Színpadon


Időpont: 2021. július 25-én, vasárnap.

Jegyár: 2.900.- Ft

A Magyar Állami Operaház 2014-ben indította újra a II. világháború utáni, Gördülő Opera néven ismert kezdeményezést, amely során vidéki városok színházaiba juttatott el olyan, külön erre a célra létrehozott produkciókat, amelyek minden paramétert tekintve figyelembe veszik a színházak adottságait, a közönség elvárásait, friss ötletekkel, művészi-technikai megoldásokkal élnek. Elsőként Donizetti Don Pasquale című vígoperája, majd Mozart népszerű művének Figaro 2.0 címre átkeresztelt, újragondolt változatát láthatta a közönség, s ez utóbbi egészen Szatmárnémetiig eljutott.
A nagy múltú Gördülő Opera-sorozat Donizetti Szerelmi bájital című vígoperájával folytatódott. A 2018-ban nyolc székelyföldi településre, majd 2019-ben további nyolc közép-erdélyi és partiumi városba utazó produkció különlegessége az, hogy színpadként egy kamion külön erre a célra kialakított pótkocsija szolgál. A speciális, színpaddá alakuló kamion előnye, hogy bármelyik kisebb település főterére behajthat, és a magyar nyelven előadott operaprodukciót immár szabadtéren, díjmentesen élvezheti a közönség.


A produkcióról
A Donizetti-mű szinte kamaraopera jellege és a kamionszínpad kisebb apparátust és logisztikai szervezést igényel, a szólistákon kívül 25 tagú kórus és 20 fős zenekar vesz részt a produkcióban. Toronykőy Attila rendező tekintettel a produkció különleges jellegére, a jelenbe helyezte a darab cselekményét, népszínházi jelleget kölcsönözve az előadásnak, és nemcsak a színpadként szolgáló platót, de magát a kamiont is bevonta a rendezésébe, amely sok szórakoztató motívum forrása lett, így adva okot még több derültségre a nézők körében.


Látványtervező: Juhász Katalin
Dramaturg: Kenesey Judit
Szereplők
Adina: Miklósa Erika
Nemorino: Ninh Duc Hoang Long
Belcore: Rezsnyák Róbert
Dulcamara: Szvétek László
Giannetta: Nagy Zsófia
Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara
Karigazgató: Csiki Gábor
Karmester: Tóth Sámuel Csaba

AZ AFFÉR

Előadás Tatán, a Szabadtéri Színpadon

Román Sándor Entertainment bemutatja Az affér című előadását a tatai Szabadtéri Színpadon!

Egy mai mese viszályról és szerelemről

Időpont: 2021. július 31. 20:30
Helyszín: Tata, Szabadtéri Színpad

Jegyek elővételesen kaphatóak a Tourinform irodában (Bercsényi u. 1.), 5990 Ft/db áron.

ABBA SHOW – Tata

Időpont: 2021. augusztus 14. szombat 20:30 – 22:30

Az évtizedek elteltével is széles körben ismert és kedvelt ABBA együttes örökzöld slágereit adja elő Janza Kata és Polyák Lilla. A produkció során felcsendülnek a legismertebb slágerek, melyek minden generáció számára minőségi szórakoztatást nyújtanak. A színésznők extravagáns ruhája és koreográfiája is a 70-es évek DISCO korszakába repítik vissza a közönséget. A minőségi szórakozásról a Sturcz Szmollbend 8 tagú zenekara gondoskodik. 

ESŐNAP: 2021. 08. 17. 20:30