Kedves Túrázók!

Mai célpontunk Lábatlan, a Dunamente Ökocentrum. Korunk egyik legnagyobb problémája a környezetszennyezés, ezért nagyon fontos, hogy már egészen kicsi korban elkezdjük a gyerekek felvilágosítását arról, hogyan tudjuk megóvni élőhelyünket.

A lábatlani Dunamente Ökocentrum ezt a nemes feladatot tűzte ki céljául és már az óvodás korosztály számára is izgalmas és érdekes programokat kínálnak a környezetvédelem, klímavédelem témakörében.

A kiállítás középpontjában tehát a természetvédelem áll, de megismerhetjük alaposabban a Dunát és a Gerecse élővilágát is, sőt, még egy igazi barlangba is bemászhatnak a bátrabbak.

Az izgalmas tematikus élményórákon már a legkisebbek is megtudhatják, mit tehetnek ők maguk is – kevés figyelemmel, a mindennapjaikba beépítve – a Föld védelmében.

A környezet, a kirándulás szeretetét az egyedülálló Mini GUIDER program segíti elő. Ennek során a kicsik alapvető térképolvasási, jelkövetési ismereteket, képességeket szereznek és egyedül teljesítik a Gerenday Arborétumban kijelölt túraútvonal, ezzel igazi túravezetővé válhatnak, amelyet egy tanúsítvány is jelképez.

A változatos programokat kínáló Lábatlani Dunamente Ökocentrum várja tehát a kisgyermekes családokat, a fiatalokat és természetesen az idősebb korosztály számára is akadnak felfedeznivalók.

Bővebb információ: DUNAMENTE ÖKOCENTRUM