Kedves Túrázók!

Mai célpontunk Esztergom. Ez az igazán izgalmas Duna-parti város változatos programokkal várja a látogatókat. De nem csak kulturális felfedeznivalókat kínál, hanem az aktív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálják itt számításukat.

Elsőként látogassunk el a Vaskapuba, ahonnan pazar kilátás nyílik nem csak Esztergomra és a Dunára, de a szomszédos Párkányra is. Itt végigjárhatjuk az előre kijelölt túraútvonalakat, amelyek végén (elején?) betérhetünk a Brilli Gyula Menedékházba, ahol frissítő ételekkel és italokkal várják a kirándulókat.

Bővebb információ itt: BRILLI GYULA MENEDÉKHÁZ

A lovaglás szerelmeseit a Sátorkő Lovasiskola képzett oktatói fogadják. Segítségükkel előre egyeztetett időpontban be lehet barangolni a környéket, de ha lovagolni szeretnénk tanulni, netán a western lovaglást kipróbálni, akkor is bátran kereshetjük őket.

Bővebb információ: SÁTORKŐ LOVASISKOLA

Nyáron kihagyhatatlan a strandszezonban a Palatinus-tó, amely hazánk egyik legtisztázz vizű tava. Itt nem csak simán csobbanhatunk egyet a hűsítő vízbe vagy SUP-pal bejárhatjuk a tavat, de az Öböl Búvár Centerben magunkra ölthetjük a búvárruhát és akár egy előre kijelölt pályát is bejárhatunk, hiszen a tó feneke érdekes kincseket rejt. Érdemes felfedezni!

Bővebb információ: ÖBÖL BÚVÁR CENTER