Kedves Túrázók!

Mai célpontunk Császár, ahol igazán Amerikában érezhetjük magunkat. A Henryx City hazánkban egyedülálló módon a Vadnyugatra kalauzol el bennünket. Van itt minden, ami egy igazán izgalmas programhoz szükséges: western show és kisvasút, aranyásás és természetesen még bitófa is akad.

Aki megéhezett, a helyszínen meg is ebédelhet és pihenhet egyet a mozgalmas nap után.

Ha viszont egy kis nyugalomra vágyunk az izgalmas kalandok után, hazafelé látogassunk el Bokodra, ahol egy nagyon különleges, lebegő falut tekinthetünk meg.

A tavat még annak idején 1961-ben alakították ki az oroszlányi hőerőmű számára, mivel az egyik része hűtötte a létesítményt, míg a másikba pedig a hőfelesleget adta le. Így ez utóbbi télen sem fagyott be és ezen tulajdonsága tette vonzóvá a horgászok számára, hiszen télvíz idején is lehetett benne emiatt pecázni, ráadásul lékvágás nélkül.

Aztán a dolog sokáig így is maradt, egy egészen élhető, szép kis horgászparadicsom alakult ki körülötte és a 70-es évek valamelyest már felengedő politikai légkörében elindulhatott a hétvégi házakkal való beépítése is. A nagyközönség csak az utóbbi pár évben kapta fel a tavat, az ottani horgászok nem kis bosszúságára – a házikók ugyanis magántulajdonban vannak, látogatásuk ezáltal tilos. 

Ha nem szeretnétek kihagyni ezt a különlegességet, akkor is csak pár fotó erejéig álljatok meg, tiszteletben tartva a horgászokat és a tulajdonosokat.