2019. június 29-én a Megyejáró Hódító Túrák Dorogra érkezik, ahol egyedülálló, éjszakai túrával várjuk a kirándulás szerelmeseit.

Két táv közül választhatsz. A rövidebb, 4 km-es szakasz a Kálvárián lévő kivilágított Aknatoronyhoz vezet, ahonnan jó idő esetén akár egészen Esztergomig is elláthatsz. A hosszabb, 11 km-es túra során a Nagy-Getét lehet majd meghódítani.

Bármelyik távot válaszd is, az útitársad a csillagos égbolt – és jó néhány túrázótársad – lesz. A gyerekeket speciális bátorságpróbával várjuk, akik mindkét távon tanúbizonyságot tehetnek a rettenthetetlenségükről.

A versenyközpont a Schmidt Sándor Agorában lesz, ahol igazi nyáresti hangulatról gondoskodunk. Itt betekintést nyerhetsz az épülő Reimann Bányászattörténeti Miniverzumba, ami a Dorogi-szénmedence bányászattörténetét idézi elő. Különleges makettvilággal, interaktív elemekkel és egyedi építészeti megoldásokkal mutatja be Dorog 222 éves bányászatát. De megismerheted a város bányászhagyományait: a bányaalagút rendszert (Reimann – altáró), vágathajtó gépet is.


Ha megéheznél a túra alatt, a befutóban grillezett hússal és nyári zöldsalátával várunk, hogy az energiáidat újra tudd tölteni. (Ha enni is szeretnél, kérjük válaszd ételes csomagajánlatainkat.)

A célban oklevél és a Megyejáró Hódító Túrák 9 darabos puzzle következő része vár majd.

Figyelem! Fejlámpa és telefon kötelező felszerelés a kirándulás során!

Nevezés és további információk: REGISZTRÁCIÓ A DOROGI ÉJSZAKAI TÚRÁRA

Reméljük téged is ott üdvözölhetünk a résztvevők között és velünk együtt egy csodás estét tölthetsz el a térségben!