Lábatlan – Hétvégén ismét megmozdulhatott Komárom-Esztergom megye természetkedvelő lakossága, hiszen a lábatlani Dupla Bunkertúrán izgalmas útvonallal és tematikával indult útjára a Megyejáró Hódító Túrák.

A Komárom – Esztergom Megyei Önkormányzat megyei identitás erősítését célzó pályázatának köszönhetően, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület és helyi társszervezetek rendezésében Megyejáró Hódító Túra-sorozat indult, mely ebben az évben 9 állomáson várja a megye túrakedvelő lakosait.

Az első túrára Lábatlanon került sor április 14-én, ahol a település érdekességeivel ismerkedhettek meg a vállalkozó kedvű résztvevők. Az izgalmas kirándulás a Megyei Értéktárban is szereplő Gerenday Közösségi Ház és Kert elöl indult két távon. A rövidebbre a kisgyermekes családokat várták, a hosszabbra pedig a nagyobb kihívást keresőket. Bármelyik távot is választották a kirándulók, megismerkedhettek a település épített és természeti értékeivel. Kipróbálhatták a Mezítlábas Tanösvényt, részt vehettek fegyverbemutatón, ahol a bátorságukért cserébe a gyerekek kedves ajándékot kaptak. Aki szerette volna megnézni, milyen egy igazi, működő páncélozott harci jármű, azt is megtehette. A túra csúcspontja azonban az a két, egyenként nagyjából 300 méter hosszú bunker volt, amely izgalmas betekintést nyújtott a második világháború idejébe. A megfáradt túrázókat finom falatok, oklevél, puzzle és a Térségi Szerencsekerék várta a célban.

A következő állomás Bajnán a Gróf Sándor Móric Emléktúra lesz május 11-én. A Gerecse ölelésében fekvő kis településen az Ördöglovast és híres/hírhedt mutatványait ismerhetik meg a túrázók. A gyerekek próbára tehetik magukat patakugratásban, amelyről oklevelet is kapnak. Megkóstolhatják a híres bajnai rétest, amely a Megyei Értéktárba is felvételt nyert, megmászhatják az Őr-hegyet, bekukucskálhatnak az Ördöglyuk-barlangba és a Szilva-kútba is. A szervező Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület már várja a regisztrálókat a hoditoturak.hu weboldalon.

Az eseményen készült fotók itt érhetők el:

FOTÓGALÉRIA