Tegnap a Hódító Túrák utolsó állomásaként a kirándulók Súr községet, Magyarország legszebben fekvő települését ismerhették meg. Közel 200 túrázó döntött úgy, hogy ezt a napsütéses, néha esős szombat délelőttöt túrázással tölti el.

Már kora reggel izgatottan gyülekeztek a nagyobb csoportok – Dorogról és Nyergesújfaluról is érkeztek busszal baráti társaságok – és az egyéni indulók egyaránt. A Szabadság téren vehették át a regisztráltak az itinert, majd önállóan vághattak neki az általuk választott távoknak. A kisebb kihívást keresők 7,5 km-t, az edzettebbek pedig 12,5 km-t tehettek meg a csodálatos kis településen.

Mindkét túra egyik állomása volt a közelmúltban létesített Lombkorona tanösvény, amely a fák között vezet és izgalmas kihívást tartogat. A résztvevők között kisbabáktól kezdve a nyugdíjasklub tagjaiig minden korosztály képviselte magát. Sokan a kutyájukat is magukkal hozták, kiélvezve az utolsó őszi napsugarakat.

A túráról mindenki mosolyogva tért vissza, a legszerencsésebbek a rókavadászat során kedves súri ajándékokkal gazdagodhattak. Bár a szervezők idén első alkalommal vettek részt a túrasorozatban, de ígéretükhöz híven, jövőre újra ellátogathatunk hozzájuk.