Dátum: 2019. szeptember 21. (szombat)

Indulás helyszíne: Sárisápi Bányász Közösségi Tér (Malom utca 3.)

Indulás időpontja: 8:00-10:00

Parkolás: a közösségi tér előtti parkolóban

 

Szeptember 21-én a Megyejáró Hódító Túrák következő állomása Sárisápon várja a kirándulni vágyókat. A túra résztvevői két távon és nehézségi szinten hódíthatják meg a falu természeti környezetének legszebb pontjait. 

Az „Kősziklahódítókra” a Sápi erdőn keresztül vezetett szakasz után a csodálatos panorámával rendelkező 275 méter, illetve a 315 méter magas, fehér mészkövekkel tarkított sziklatetők elérése vár. A túra hossza 18,5 km, magasságkülönbsége 173 m, a teljes emelkedés 494 m, a teljes ereszkedés 494 m.

A „Erdőkerülők” a Sápi erdő meghódítása után könnyed sétával barangolhatnak át a Törött-hegy vonulatai között. Ezt a szakaszt bátran ajánljuk a gyerekekkel érkező vagy a kényelmesebb sétákhoz szokott túrázók számára. A túra hossza 9,3 km, a magasságkülönbség 78 m, a teljes emelkedés 153 m, a teljes ereszkedés 157 m.

Az itiner és a hozzá kapcsolódó térkép 8:00 és 10:00 között vehető át az indulás helyszínén. Itt lesz lehetőség az „Indulók jutalmát”, az ellátást biztosító ételcsomagot is átvenni.

A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt. Érdemes rétegesen öltözködni, kis hátizsákkal, kényelmes cipőben érkezni. 

A kijelölt útvonalról letérni tilos! Szemét eldobása tilos! Kerékpárral részt venni tilos! A túra füstmentes. Kérjük, Te se dohányozz! A túra kutyabarát, de társaid zavarása, veszélyeztetése nélkül.