Május 11-én Bajnán a Sándor Móric Emléktúra várja a kirándulni vágyókat. Három táv közül lehet választani. Az 5 km-es távra a kisgyermekes családokat várják főképpen, akik felfedezhetik Bajna értékeit. A 15 km-es távot az edzettebbeknek ajánlják, akik útjuk során megcsodálhatják az Öreglyuk-barlangot, de még az Őr-hegyet is meghódíthatják. A leghosszabb, 26 km-es távon az igazán sportosak tehetik próbára magukat.

A kellemes családi kirándulás során végigjárhatják a település érdekességeit, felfrissülhetnek a Szent Donát Borbarát Egyesület szaletlijében, ahol megpihenhetnek a féltávnál.

A gyerekeket akár Gróf Sándor Móric nyomába is léphetnek, ha eleget tesznek a kihívásnak és átugratnak a “patakon”, ahogyan azt a legendás Ördöglovas is tette egykoron.

A túraszervezés, túravezetés költségei a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2018-00001 „Megyénk körül megyünk körül” projektből kerülnek finanszírozásra.

A résztvevőknek csupán az ellátásért kell fizetni, mely esetben az alábbi opciók közül választhatnak:

  1. A VÁGJUNK NEKI! csomag az alábbiakat tartalmazza: szendvics, alma, víz, előre csomagolva, amelyet induláskor vehetsz át. Ára: 800 Ft
  2. A BEFUTÓK JUTALMA csomag minden túra után a helyszínen elérhető meleg ételt tartalmazza. Ára: 1.400 Ft
  3. A MINDENT BELE! csomag a VÁGJUNK NEKI! és a BEFUTÓK JUTALMA csomagokat egyaránt tartalmazza. Ára: 2.000 Ft A hideget induláskor, a meleget beérkezéskor kapod meg.

Az ellátás független a választott távtól, kis távon is választható ebéd, nagyobb távon is választható szendvics.