Bányászhagyományok és bátorságpróba vár a teljesítőkre

Június 29-én Dorogon Éjszakai Túra várja a kirándulni vágyókat. Két táv közül lehet választani. A 4 km-es táv a dorogi Kálváriára vezet, ahol megcsodálhatod az éjszakai Dorogot és akár az Esztergomi Bazilikát is. A 11 km-es távra a nagyobb kihívásokat keresőket várják, akik vezetett túra keretén belül felfedezhetik Dorog bányászhagyományait és a Nagy-Getét.

A kirándulás során a résztvevők megismerkedhetnek Dorog több, mint 200 éves bányászhagyományaival is, egy izgalmas kiállítás formájában. Ezen kívül a most épülő és előreláthatólag szeptemberben átadásra kerülő Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kulisszái mögé is betekintést nyerhetnek.

A gyerekeket igazi bátorságpróbára várjuk, hiszen mindkét távon egy-egy 50 méteres szakaszt teljes sötétségben kell megtenniük, lámpás és felnőtt segítség nélkül. Aki teljesíti a kihívást, apró ajándékkal lesz gazdagabb.

A célba érkezést követően, ha ételes csomagjainkat választottad, akkor grillezett hússal és könnyű, nyári salátával, valamint meggyes rétessel várunk, amivel az elvesztett energiákat pótolni tudod. Az ételekről a Pizza Casa Luigi gondoskodik.

Indulás és érkezés: Schmidt Sándor Agora, Dorog (Bécsi út 52.)

Indulás: 19:30-tól egyénileg mindkét távon
Beérkezés: 24:00-ig mindkét távon
Vezetett túrák indulása:
4 km-es táv: 20:00 órakor
11 km-es táv: 20:00 órakor és 21:00 órakor
A túravezetést a Dorogi Egyetértés Sportegyesület Természetjáró Szakosztályájának tagjai szervezik.

4 km-es túra útvonala megnézhető ITT

11 km-es túra útvonala megnézhető ITT

A túra során az alábbi szabályokat kérjük betartani:

  • 14 év alatti gyermekek egyedül nem vehetnek részt a túrán!
  • A kijelölt útról tilos letérni!
  • Feltöltött telefon minden túrázónál szükséges!
  • Fejlámpa kötelező!
  • Felelősségvállalási nyilatkozatot szükséges aláírni az indulás előtt!

Bármelyik távot is választod, izgalmas kihívásban lesz majd részed.

A túraszervezés, túravezetés költségei a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2018-00001 „Megyénk körül megyünk körül” projektből kerülnek finanszírozásra.

A túrán a Komárom-Esztergom megyei lakosok ingyen vehetnek részt. Az ingyenes részvétel nem tartalmaz semmiféle ellátást.