A Megyejáró Hódító Túrák első állomásán, 2019. április 14-én, vasárnap egy könnyed családi túrára hívunk benneteket a tavaszi Gerecsébe.

Mivel találkozhattok:

két világháborús bunkerrel,
lövészet gyerekeknek,
fegyverbemutatóval,
páncélozott harci járművel,
gyönyörű panorámával.

Két távot jelöltünk ki: 9,7 és 15,7 km túrán indulhatsz. Mindkét útvonal könnyed, kis szintkülönbséggel rendelkezik, bárki különösebb erőfeszítés nélkül megteheti.

Reggel a Lábatlan, József A. u. 62. szám alatti Holcim Emlékházban veheted át – ha előzetesen regisztráltál- az itinert, melybe az ellenőrző ponton pecsét is kerül.

Cél a lábatlani Holcim Emlékház, azaz a rajt helyszíne. A regisztrációs díj tartalmazza a választásod szerint a reggelit és/vagy az ebédet.

Két táv közül választhattok:

 

 

BébiGo – 9,7 km
Könnyed vasárnapi séta kisebb gyerekkel, nagyszülőkkel is.

A városközpontból a pincesoron keresztül jutsz el kedvenc patakunkhoz, melyen átkelve kivételes kilátásban gyönyörködhetsz. Egy fennsíkon haladva a  Búzás hegyi sétaúton játékok és mezítlábas ösvény vár. Ezt követően a bunkerekhez érsz.

A Kálvária után már a cél vár. Gyerekekkel ideális választás.

Emelkedés: 247 m

 

LábatlanGo – 15,6 km
Keresd a kihívást!

A kilátás magával ragadó. A városközpontból a Piszkei ltp. felé jutunk egy működő kőbányához, az ellenőrző pont után az erdő tavaszi színeiben gyönyörködve haladsz, láthatod az Esztergomi Bazilikát is. Egy patakon keresztül hamarosan a Búzás hegyi sétaút vezet a bunkerekbe. Ezen az útvonalon nagyobb a szintkülönbség, de a táv barátságos, kezdőknek is ajánlott.

Emelkedés: 377 m

 

A program a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2018-00001 számú Megyei identitás erősítése “Megyénk körül megyünk körül” című pályázat keretén belül valósul meg.