1. Parkolás

A Schmidt Sándor Agora a rendezvény ideje alatt is zavartalanul üzemel, ezért az autóval érkezők ide parkolhatnak. Ezen kívül a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár mögötti és a környező utcákban lévő parkolókat is lehet használni.
Dorogon minden parkolót ingyenesen lehet igénybe venni!

2. Helyszíni nevezés

Azoknak, akik október 5-ig nem adták le elektronikus úton a nevezésüket, lehetőségük van a helyszínen is regisztrálni – de már csak korlátozott létszámmal!
A helyszíni nevezés díjai: Skarlát Will túra – 10 km – 1.000 Ft, Robin Hood túra – 20 km – 1.200 Ft.
Helyszíni nevezés esetén kérjük a pontos összeg előkészítését!
Azok, akik előneveztek, de a nevezési díjat nem utalták el legkésőbb október 5. 16.00 óráig, a helyszínen már csak az emelt nevezési díj megfizetésével vehetnek részt a túrán.

7 éves korig a gyermekek nevezése INGYENES!

3. Rajt

A rajt helyszíne a Schmidt Sándor Agora (Dorog, Bécsi út 38.). Az itinert a regisztrációs sátorban lehet átvenni, rajt mindkét távon 8.00 és 10.00 óra között lehetséges. Mivel nem teljesítménytúráról van szó, ezért a beérkezésnek nincs szoros határideje.

A túrát kutyával is lehet teljesíteni, de kérjük ügyelj arra, hogy ne zavard és veszélyeztesd társaidat!

4. Útvonalak

A Hódító Túrák – Robin Hood nyomában túrát két távon indítjuk.

Skarlát Will túra – 10 km
A kirándulás útvonala végig az Országos Kéktúra útvonalát követi, de saját, Hódító Túrás jelölőszalag is mutatja a helyes útirányt. A Schmidt Sándor Agoráról indulva utunk a Nagy-Getére vezet. A Gete-hegy előtt van egy frissítőpont, hogy erőt gyűjtsünk a csúcs meghódítására. A Nagy-Gete tetején csúzlis kihívásnak kell eleget tenni, jutalmunkat pedig a segítőktől kapjuk meg. Itt nápolyit is falatozhatunk. Visszafelé ismét felfrissülhetünk a korábbi frissítőponton, majd a Belányi-telepnél újabb kihívás vár ránk. Végül a célban megkaphatjuk a jól megérdemelt oklevelet.

Az útvonal és a szintrajz itt megtekinthető:

Robin Hood túra – 20 km

A kirándulás útvonala végig az Országos Kéktúra útvonalát követi, de saját, Hódító Túrás jelölőszalag is mutatja a helyes útirányt. A Schmidt Sándor Agoráról indulva utunk a Nagy-Getére vezet. A Gete-hegy előtt van egy frissítőpont, hogy erőt gyűjtsünk a csúcs meghódítására. A Nagy-Gete tetején csúzlis kihívásnak kell eleget tenni, jutalmunkat pedig a segítőktől kapjuk meg. Itt nápolyit is falatozhatunk.
Ezután utunkat tovább folytatjuk Csolnok irányába. Itt a Mókus-hegyen újabb kihívásnak kell eleget tennünk, megcsilogtathatjuk íjász-tudásunkat. Ezen a ponton sem maradhat el a jutalom és persze a frissítés sem. Segítőink zsíroskenyérrel és lilhagymával várnak benneteket. Ezt követően a Henrik-hegyen pihenhetünk meg, itt önkénteseink almával és vízzel várnak bennünket. Az út ezután visszakanyarodik az erdőbe, immáron Dorog felé tartunk. A Belányi-telepnél újabb kihívás vár ránk, végül a rajtnál megkapjuk a jól megérdemelt oklevelet.

Az útvonal és a szintrajz itt megtekinthető:

5. Időjárás – ruházat

Az időjárás előrejelzés szerint Dorog területén hajnalban 5, napközben 23 fok várható. Esőt nem mutatnak a radarok.
A nagy hőmérsékletkülönbség miatt javasoljuk a réteges öltözködést. Próbáljunk meg jól szellőző, könnyen száradó túraruházatot magunkra venni, amelyből – ahogy melegedik az idő – egy-egy réteget le tudunk magunkról venni.
Fontos a megfelelő lábbeli kiválasztása is.
A biztonság kedvéért nem árt egy esőkabátot/széldzsekit is a táskánkba rakni.

6. Felszerelés

Bár a Hódító Túrák – Robin Hood nyomában túrák mindkét távján több frissítési pont is van, javasoljuk, hogy a táskában legyen legalább 0,5 liter innivaló (víz, tea, gyümölcslé) és keksz, vagy egyéb élelmiszer.

7. Beérkezés

A beérkezés után a Regisztrációs sátorban minden teljesítő átveheti az egyedi, névreszóló oklevelét.
Ha idén legalább három Hódító Túrák állomáson részt vettél és még nem kaptad meg a teljesítésért járó Hódító Túrák egyedi kitűződet, akkor a pecsételőfüzeted felmutatásával ezt is átveheted.

8. KOLBice

A beérkezés után lehetőség nyílik a KOLBice standjánál ételt-italt vásárolni.
Választható ételek:
KOLBdog 890 Ft-tól
KOLBice 1290 Ft-tól
AKÁR GLUTÉNMENTES VÁLTOZATBAN IS KÉRHETED!

 

Reméljük ezen a szép őszi napon mindenki remekül fogja érezni magát a Hódító Túrák 5. állomásán.

NE FELEDJÉTEK!

A túrasorozat utolsó állomása Súron, Magyarország legszebben fekvő településén vár benneteket október 27-én, szombaton. Nevezni itt tudtok:

Regisztráció

a Hódító Túrák csapata